ERZİNCAN / MERKEZ - Cumhuriyet Ortaokulu

Okul Kurallarımız,,

CUMHURİYET ORTAOKULU GENEL KURALLARI

1. Okula zamanında, derslere hazırlıklı gelinir. Öğrenciye izin yazılı veli dilekçesi ile verilir.

2. Koridorlarda yürünür ve uygun davranışlar sergilenir.

3. Tuvaletler temiz tutulur. Olumsuz durumlar nöbetçi öğretmene ve müdür yardımcısına bildirilir.

4. Teneffüslerde okul  bahçesi sınırları içinde oynanır.

5. Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.

6. Okul ve çevresi temiz   tutulur . Derslikler ile okuldaki tüm kapalı ve açık  ortak kullanım alanlarında çöp  bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla  yükümlüdür.

7. Öğrenciler birbirlerine saygı gösterir, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler. Uyulmadığı takdirde İKY’nin 55.maddesi uygulanır.

8. Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

9. Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi sınıfı için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı’nı yüksek sesle söylemek zorundadır.

10. Öğrenciler  okul eşyalarını korumakla yükümlüdürler. Uyulmadığı takdirde İKY’nin 55.maddesi uygulanır.

11. Öğrenciler kütüphanede, sunum salonunda, fen laboratuvarlarında, bilgisayar odasında, spor salonunda, müzik ve resim odası vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kurallarına ve  temizlik kurallarına uyarlar.

12. Öğrenciler okulun kılık kıyafet kurallarına uyarlar. Uyulmadığı takdirde İKY’nin 55.maddesi uygulanır.

13. Öğrenciler Okul içinde cep telefonlarını kapatmak ya da sessiz moduna almak zorundadırlar. Uyulmadığı takdirde İKY’nin 55.maddesi uygulanır.

14. Öğrenci ders  sonunda derslikte kitap, defter veya çanta gibi eşyasından kendisi sorumludur. Bırakılan eşyadan okul yönetimi sorumlu değildir.

MEHMET ATALAY

OKUL MÜDÜRÜ